Online šola za starše Pod Srcem

Online šola za starše

Piše: mamica Ana

V prvi nosečnosti sva s Klemenom obiskovala klasično šolo za starše v zdravstvenem domu. Sicer se bolj malo spomnim kaj vse sva tam izvedela, ampak vem, da sem bila takrat navdušena in se mi je zdela koristna. No, kar se spomnim je bilo predavanje o dojenju in baby handlingu. Ko me je ginekologinja v drugi nosečnosti vprašala, če bova šolo tudi tokrat obiskovala, sem odklonila. Morala bi iskati varstvo za Klaro in na večino predavanj iti sama, za kar pa nisem imela energije. Pa saj že vse vem, sem si mislila. Res je, še eno predavanje na temo na primer dojenja, poslušanje kdaj pristavljati otroka in kako, menim, da mi ne bi koristilo. Vsaj ne v takem obsegu, kot je bilo tam predstavljeno. Vseeno pa sem si želela dopolniti svoje znanje o osnovnih temah, ki so predstavljene v šoli za starše. In kot nalašč, se je v času, ko sem zaključevala svojo drugo nosečnost in se veliko spraševala o porodu, se nanj pripravljala, na spletu odvijala online šola za starše. Točno to, kar sem si želela. Ne samo osnovne gole informacije npr. Kaj, katera sredstva za lajšanje bolečin ponuja Mariborska porodnišnica, na koliko ur je potrebno otroka podojiti, previti, kateri hrani naj se doječa mama izogiba … Ta predavanja so obljubljala več. Poglobljene odgovore na bolj življenjska vprašanja. Npr. Kako se soočati s strahom pred porodom, kako naj se pripravim na nepredvidljive situacije v porodni sobi, kako naj s partnerjem obdrživa odnos, ki ga imava tudi potem, ko bo med naju prišel otrok?

Poleg zares bogatih vsebin, me je prepričalo tudi to, da sem se predavanj lahko udeležila doma, na kavču, medtem, ko je Klara spala. In ko se je zbudila, sem lahko dala predavanje na pavzo. Nisem potrebovala iskati varstva.  Kar velik plus online predavanj. 🙂

Udeležila sem se dveh predavanj in glavni spoznanji teh dveh večerov želim deliti z vami:

Predavanje Kako do lepega poroda v porodnišnici: Ko se odločiš, v katero porodnišnico boš šla rodit, ne razmišljaj več “Kaj bi mi ponujala druga, česa tu nimajo, Kako bi bilo, če bi rodila doma ali v vodi…” ampak verjemi, da lahko v teh porodnišnici doživiš svoj najlepši porod.

Predavanje Mami, poglej, zmorem: Mame bi velikokrat rade svojim otrokom pomagale na primer splezati dol s stolčka, sezuti čevlje. A to so njihovi prvi problemi, s katerimi se morajo navaditi soočiti. Dovoli jim, da sploh poskusijo rešiti svoj problem. Zato se vedno, preden želiš otroku pomagati, najprej prepričaj, če otrok tega ne zmore sam.

V prihajajočem tednu se bo ponovno zvrstilo 11 čudovitih predavanj. Če si nosečnica, ki jo je malce strah poroda, mamica, ki ne ve, kako uspavati otroka in se tudi sama naspati, če imaš težave z dojenjem, vprašanja glede uvajanja goste hrane, če ne veš zakaj tvoj otrok ne mara zelenjave ali pa je trma tvojega otroka močnejša od tvoje, potem KLIKNI SEM in si oglej seznam predavanj. Poišči tista, ki te zanimajo in se nanje prijavi. Ogledaš si jih lahko kar z domačega kavča in tako prišparaš na času in denarju (za varuško, prevoz, parkirišče).

Preberi še