Za mame, ki imajo rade številke

Piše: mamica Petra

Ker precej obožujem matematiko, tudi v materinstvu ne morem ravno brez številk in statistike.

Takoj ko sem rodila, bi si morala zapomniti na kateri dojki sem nazadnje dojila in prav tako memorizirati ure zadnjega podoja, da bi vedela na kateri dojki naj dojim naslednjič. To je bilo zame preveč podatkov za prvi dan in tako sem, kot tipičen primerek svoje generacije, pomoč poiskala na spletu. Z Google Playa sem si prenesla aplikacijo Baby Manager, kjer sem označila na kateri dojki dojim in vklopila “štoparico” (seveda sem imela pri tem vključen letalski način, da mi okolica ne očita sevanja). Tako sem ves čas vedela na kateri dojki sem nazadnje dojila in koliko časa je že od tega. Naj povem, da je tudi moja mama delala nekaj podobnega. Ampak, ker smo se njeni otroci rodili pred časom aplikacij, je ona ure in podoje zapisovala kar v natisnjeno Excel tabelico, ki jo je izdelala sama.

Čez nekaj časa sem ugotovila, da lahko v aplikacijo shranjujem tudi težo, velikost otroka in velikost glave ter polno drugih podatkov. Najbolj všeč pa mi je bilo, da lahko shranjujem kdaj sem dojenčico previla in tudi, ali je moj otrok lulal ali kakal. Tako sem dobila vpogled v to, kdaj previjam, ali moj otrok dovolj je in koliko plenic na dan porabimo.

Šele čez nekaj časa sem ugotovila, da aplikacija izrisuje grafe, ki prikazujejo najrazličnejše številske primerjave v dnevih ter mesecih, kar me je še bolj navdušilo.

Sedaj sicer beležim le še podoje, saj je ažurno beleženje menjave plenic težje izvedljivo, ker ne previjam samo jaz. 🙂

Baby Managerscreenshot_20161124-094901      screenshot_20161124-095152

Preberi še

 2,393 total views,  1 views today

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.