Drugo trimesečje

Moje drugo trimesečje

Piše: nosečka Petra

Svoje drugo trimesečje bom opisala kar z odgovori na vprašanja, ki jih največkrat dobim od prijateljev, znancev ali neznancev, ko me zagledajo.

V katerem mesecu si?

Navadno na to vprašanje sploh ne znam odgovoriti, saj nosečnost štejem v tednih in tako ob tem vprašanju vedno znova na prste preštevam, koliko mesecev je še do oktobra, da jim lahko pravilno odgovorim.

Kdaj imaš rok?

Rok imam 5 dni pred svojim rojstnim dnem. Ponavadi se pošalim, da bom v primeru poroda pred 17. 10., mlada mamica, v primeru poroda po tem datumu pa stara. 🙂

Imaš kakšne čudne želje ali okuse, kot na primer nekaterim v nosečnosti prijetneje diši bencin ali zemlja? Ješ kumarice?

Na žalost vas moram razočarati. Nimam nobenih čudnih želja, celo kumare sem pred nosečnostjo jedla veliko raje kot sedaj. V prvem trimesečju so mi smrdele kava, čistilo za vetrobransko steklo in dišava za avto. Sedaj mi te stvari ne smrdijo več toliko, vendar jih nerada zaznam, saj me spominjajo na tiste slabosti. Začuda pa sedaj veliko raje jem sadje in zelenjavo, ki je pred nosečnostjo nisem ravno oboževala.

Kako se počutiš?

Počutim se perfektno! Nobene utrujenosti, nobenih posebnosti, nobenih slabosti več. Kar malo neverjetno. Če ne bi imela pred seboj že kar velikega trebuha, bi lahko rekla, da včasih kar pozabim, da sem noseča, saj se res počutim dobro.

Bo fantek ali punčka?

Midva sva eden izmed tistih parov, ki se pustijo presenetiti in zato pri pregledu nisva vprašala, kakšnega spola bo najin otročiček. In veste, sploh ne obstajata samo modra in roza barva, ampak še na milijone drugih, ki se lepo podajo obema spoloma. 🙂

Že imata izbrano ime za dojenčka?

Tudi tega še nimava. To se nama zdi res odgovorna naloga in zaenkrat še odlašava z izbiro imena.

Se lahko dotaknem tvojega trebuha?

Seveda, mene to ne moti, oziroma se mi zdi prav prijetno. Dotik je zame odraz ljubezni in sprejetosti. Zdi se mi čudovito, da lahko tudi dojenček v trebuhu začuti toplino človeškega dotika in dobrodošlico, ki ga čaka na tem svetu. Ampak prosim pazite, dotikanje ni všeč vsem, zato je prav, da nosečnico vprašate, če se lahko dotaknete njenega trebuha, ne pa, da jo kar napadete. 🙂

Preberi še

 3,827 total views,  1 views today

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.