Sadje v Bohinju

Moje prvo trimesečje

Piše: nosečka Petra

Moje prvo trimesečje je potekalo kot bi bral priročnik o nosečnosti.

Kmalu po začetnem veselju nad pluskom sem ob jutrih slonela nad školjko. Da bi se temu izognila sem preizkušala tehnike od jedenja sladkarij, slanarij, krekerjev in podobnih pripravkov še preden sem se dvignila iz postelje. Iskala sem točke na zapestju, da bi slabost prenehala in jedla, jedla, jedla, da ne bi spet bruhala.
Na pregledu me je ob koncu prvega trimesečja ginekologinja vprašala, če so slabosti prenehale in jaz sem ji odgovorila z da, ker sem se odločila, da bo tega konec. No, v resnici sem potem bruhala še tri tedne, ampak tudi to je bilo tako, kot je pisalo na vseh mogočih spletnih staneh, ki sem jih prebrala.

Pred nosečnostjo sem bila velik ljubitelj kave. Kot klasična študentka sem kakšen dan vase absorbirala tudi do 5 skodelic kave. Potem pa sem prebrala, da za otroka absolutno niso priporočene takšne količine. In k sreči, mi je začela kava tako smrdeti, da niti pomislila nisem, da bi spila kak požirek. K sreči, pa sem postala pravi ljubitelj sadja in zelenjave. Prej nisem bila velik oboževalec zdrave hrane, takrat pa so se mi začele kar cediti sline ob pogledu na jabolka, banane, borovnice, avokado in celo fižol!

Ob obiskovanju faksa, delanju izpitov in študentskem delu sem bila ob večerih upravičeno utrujena. Ker je moje prvo trimesečje potekalo še v izpitnem – zimskem času in je bila ob prihodu domov bila navadno že tema, sem bila doma kot duh ali izžeta krpa. Počivala sem, spala in gledala romantične filme in spet spala. Kristjan pa je pridno skrbel zame.

To obdobje je bilo zame naporno prevsem zato, ker sem želela celemu svetu povedati, da sem noseča, ampak pravijo, da je bolje, da malce počakaš. In meni se je ta del strašansko vlekel. No, precej hitro so me “pogruntale” sodelavke v službi, ko smo nazdravile na dan žena in sem jaz odklonila kozarček vina (ker sem nekje prebrala, da pitje ni priporočjivo seveda). Izgovori o postu, dietah in podobno niso pomagali, ker me je izdala rdečica.

Prvega trimesečja je konec in moram priznati, da mi je drugo veliko bolj zabavno! 🙂

Še fotka s prijateljicami, ko sem se še spravila v stare oblekice:

prijateljice

Foto edited by : cevcek

  

Preberi še

 3,034 total views,  1 views today

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.