Bodoči očka

Postal bom oče

Piše: bodoči očka Kristjan

Ob novici, da bom letos postal oče, sem se seveda zelo razveselil, saj sem že od srednje šole razmišljal o tem, da se bom nekoč poročil in si ustvaril družino. Prvi korak je že za menoj, sedaj pa prihaja naslednji in to je, kako postati dober oče in ob tem uresničevati tudi svoje želje in poslanstva.

Dejavnost brez katere v mojem življenju ne gre je seveda šport. Bodisi v obliki rekreacije, tekmovanja, dela za zaslužek ali malce norih podvigov in preizkušanja sposobnosti svojega telesa. Pa se danes osredotočimo na to zadnje. Že res, da rad igram košarko in sem v pretekli sezoni nemalokrat večere preživel v telovadnici in še kasneje ob pijači s soigralci, poleg tega včasih čas namenim tudi malce bolj divjim športnim podvigom.

Tako sva pred dvema letoma z mojo pričo prekolesarila Slovenijo od Hodoša do Strunjana. In to v dveh dneh z navadnimi kolesi preko 370 km na vročem asfaltu. Pa saj bi nama res kdo lahko rekel da sva nora. Sam pa menim, da ko si mlad in sam ter nimaš skrbi je to idealni čas za vse podvige, ki bi jih rad opravil in se ti zdijo vnaprej morda neizvedljivi. Tako sem se tudi pretekli petek na predvečer 25-letnice samostojne Slovenije podal na peš romanje iz Ljubljane na Brezje. Seveda nič pripravljen na 40 kilometrsko hojo tekom cele noči.

Pa vendar odpravil sem se z namenom in prošnjo, da bi postal dober oče svojim otrokom in to poslanstvo uresničeval tudi preko ljubezni do žene. In res pot ni bila enostavna, a tekom noči sem v sebi premišljeval kaj se dogaja v mojem življenju in kaj se bo spremenilo sedaj, ko bom poleg moža postal tudi oče. Pot je proti jutri postala čedalje daljša, noge pa še bolj utrujene. A moje misli so tedaj uhajale k cilju in razmišljanju o tem, da bom v bodoče veliko več časa namenil svoji družini. In vem, da bo tako ostalo manj časa za takšne podvige, saj se zavedam, da od trenutka rojstva dalje ne bom sam, ampak bo poleg mene tudi nebogljeno bitje, ki mu bom poskušal predstaviti ta svet v najsvetlejši luči.

2016-05-22 16.33.33

Družinska slika z Gorjancev

 

Preberi še

Loading

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.