Izjava o zasebnosti

ZJAVA O ZASEBNOSTI

Izjava o zasebnosti se nanaša na spletno mesto www.studentskamama.si. S prijavo na e-novice in kontaktiranja preko kontaknega obrazca  omogočite fizičnima osebama Petri Kmetič in Ani Breznik, da zbirata in obdelujeta posredovane osebne podatke. Posredovane osebne podatke bomo obdelovali v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov in veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

SPLOŠNE INFORMACIJE O SPLETNEM MESTU

Kontakt: info@studentskamama.si

Izjava o zasebnosti velja za spletno mesto www.studentskamama.si. Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da hranimo in obdelujemo vaše podatke na načine , ki so navedeni v nadaljevanju izjave.

KAKŠNE PODATKE ZBIRAMO NA SPLETNI STRANI

Zbiranje osebnih podatkov

Na spletnem mestu www.studentskamama.si.si zbiramo naslednje osebne podatke: Ime in priimek, elektronski naslov, IP naslov. Podatki se zbirajo preko obrazca za naročanje na e-novice, kontaktnega obrazca in obrazca za oddajo komentarjev.

Osebne podatke zbiramo v skladu za namenom, za katerega ste nam jih posredovali. Posredovanih osebnih podatkov ne bomo uporabili za drug namen.

Osebne podatke zbiramo na podlagi vašega soglasja.

ZBIRANJE TEHNIČNIH PODATKOV

S pomočjo orodja za merjenje statistike spletnega mesta lahko na spletnem mestu www.studentskamama.si samodejno zbiramo nekatere podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Med te podatke sodijo: naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih mest, ki ste jih obiskali na naši spletni strani. Te informacije uporabljamo izključno za spremljanje statistike o obisku in uporabi spletnega mesta www.studentskamama.si.

PIŠKOTKI (COOKIES)

Naše spletno mesto uporablja piškotke. To so majhni podatkovni drobci, ki jih spletni strežnik ob obisku ponudi vašemu brskalniku. Ta jih običajno shrani na vaš računalnik oziroma mobilno napravo, ob poznejših obiskih pa se shranjeni piškotek iz brskalnika ponovno pošlje strežniku. Piškotki se uporabljajo za shranjevanje nastavitev, vodenje seje posameznega uporabnika, razlikovanje med uporabniki in za njihovo sledenje na spletišču (lahko tudi med večimi spletišči). Nadzor nad nalaganjem piškotkov, pregled njihovih lastnostni in njihovo brisanje so možni v nastavitvah vašega spletnega brskalnika ali z uporabo dodatnih vtičnikov v njem.

Piškotke razlikujemo glede na naslednje značilnosti: Začasni (in sejni) ali trajni  piškotki, lastni piškotki ali piškotki tretjih oseb.

Sejni piškotek je piškotek, ki se samodejno izbriše, ko brskalnik zaprete, medtem ko trajni piškotek ostane shranjen v brskalniku, dokler ne mine določeno obdobje (kar je lahko nekaj minut, dni ali več let).

Lastne piškotke postavi spletno mesto, ki ste ga obiskali, piškotke tretjih oseb pa postavi zunanja partnerska spletna storitev, ki je v spletno mesto vključena zaradi želene funkcionalnosti.

Katere piškotke uporabljamo na spletnem mestu Študentska mama?

Na spletnem mestu uporabljamo piškotke analitične storitve Google Analytics, ki so tako trajni in začasni (sejni piškotki). Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.). Omogočajo nam, da ocenjujemo doseg in zanimivost naših prispevkov in odziv na občasne medijske akcije, ki jih izvajamo. Vse podatke uporabljamo interno in zgolj v namen izboljševanja našega spletnega mesta.

KDO IN KAKO LAHKO UPORABLJA VAŠE PODATKE

Vaše osebne podatke na spletni strani zbiramo za kvalitetnejše in pravilno delovanje spletnega mesta. Z oddajo vaših podatkov se strinjate tudi s tem, da jih lahko uporabimo za naslednje namene:

  • Raziskovanje uporabe spletnega mesta www.studentskamama.si

KAKO VARUJEMO VAŠE OSEBNE PODATKE

Zavezujemo se, da bomo vaše osebne podatke varovali v skladu z Zakonom o varstvu zasebnih podatkov. Vaše osebne podatke bomo obdelovali samo za interne namene in jih brez vašega privoljenja ne bomo posredovali tretjim osebam.

KAKO DOLGO HRANIMO VAŠE OSEBNE PODATKE IN KAKO LAHKO ZAHTEVATE IZBRIS

Osebne podatke, ki ste nam jih posredovali ob prijavi na e-novice, hranimo do preklica. Soglasje za obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov pred preklicem.
Kadarkoli lahko zahtevate izbris kateregakoli vašega podatke iz naših baz. Pri tem se obrnite na: info@studentskamama.si