Prioritete v življenju

Ko si za nekaj ne vzameš časa, pomeni, da ni tvoja prioriteta

Piše: mamica Petra

Življenje z dvema majhnima otrokoma z malo razliko v letih, ni tak mačji kašelj, kot sem sprva mislila.

Če imaš enega pridnega otroka, lahko delaš, ko on spi ali se sam zaigra. Vmes lahko pomiješ posodo, pospraviš, skuhaš, napišeš kakšen blog, prebereš knjigo, preveriš socialna omrežja.

Ko imaš 2 otroka, je ta čas veliko bolj omejen. In če ti zvečer oba uspe uspavati v doglednem času, večinoma ob isti uri padeš v posteljo tudi ti.

Zato vam moram čisto iskreno priznati, da preprosto nimam več časa za nepomembne stvari. Ugotovila sem namreč, da sem zapravila ogromno časa na telefonu in socialnih omrežjih, ko sem imela le enega otroka (oz. nobenega). Sedaj čas, ki ga imam zase, poskušam izkoristiti za branje knjig, poslušanje predavanj prek spleta… Pa čeprav je to v resnici le 10 minut na dan.

Sedaj tudi na spletu berem le tiste stvari, za katere vem, da bom ob njih zrasla. Glede na to, da ima moj mož od septembra službo in je starejša hčerka v vrtcu, se je naše življenje malce umirilo. Ni mi žal, da smo zadnje študentsko poletje na polno izkoristili. Ves čas smo bili skupaj, hodili po hribih, bili na morju, pri prijateljih, v Pragi … Prihodkov je bilo v tem času bolj malo, z dvema še ne 2-letnima deklicama pa tudi marsikdaj naporno. Ampak časa, ki smo ga preživeli skupaj nam ne more nadomestiti noben denar.

Pred kratkim sem prebrala misel, s katero se zelo strinjam. Ko si za nekaj ne vzameš časa, pomeni, da ni tvoja prioriteta.

Premisli tudi ti. Kaj so tvoje prioritete? Brskanje po spletu, gledanje fotografij prijateljev na Instagramu? Ali raje kavica z njimi v realnem življenju? Pa ne pozabi tudi nase. Naj bo tudi čas zate na tvoji prioritetni listi.  Če si mama, bo tudi 10 minut na dan dovolj. V tem času lahko samo sediš na balkonu, ješ nutello, bereš knjigo ali pa stojiš pod tušem. Vse, kar je več od tega, pa je še toliko bolje.

Preberi še

Loading