Podarim GoPro 4

Podarim GoPro Hero 4 Silver

Piše: oče Kristjan

Tako jaz kot Petra zelo rada ustvarjava spomine, še rajši pa jih ovekovečiva s fotoaparatom ali kamero. Petra si je tako s svojo prvo štipendijo v srednji šoli kupila svoj prvi Canon DSLR fotoaparat. Z njim so takrat nastale najine prve skupne fotografije, ki naju še sedaj spominjajo na čiste začetke. Jaz pa sem mogoče malo bolj navdušen nad samimi posnetki. Bil sem presrečen, ko sem za birmansko darilo dobil svojo prvo Sony Handycam kamero z zaslonom na dotik. Za takratne čase seveda top zadeva. Časi se spreminjajo, prav tako se tehnologija izboljšuje. Omenjenih naprav ne uporabljava več, so pa še vedno delujoče in imajo za naju kar zgodovinsko vrednost.

Ker sem sam odrastel s tehnologijo in računalniki, sem bil seveda prepričan, da se kaj takega kot je spletna prevara meni, veščemu uporabe računalnika, to ne more pripetiti. Prejšnji teden sem namreč preko vsem znanega oglasnika Bolha, podal oglas, da prodajam naš rabljen GoPro Hero 4 Silver. Naslednji dan se mi je preko maila v slovenščini javila oseba, ki se je zanj zanimala. Prvo kar me ja zmotilo je bilo to, da oseba ni imela računa na Bolhi, lahko pa sem ji odpisal na mail. Brez problema sem potrdil, da je kamera še na voljo. V naslednjem mailu me je oseba prosila, če se lahko pogovarjava v angleškem jeziku. Rekel sem si, zakaj pa ne. Imel sem že izkušnje s prodajo izdelkov po Sloveniji, tuje govorečim osebam. Dogovorila sva se o podrobnostih kamere in končni ceni. Ponudil mi je plačilo preko PayPall-a vnaprej, prav tako pokritje stroškov pakiranja in osebe, ki bo prišla po kamero in mu jo dostavila. Z omenjenim načinom plačila še nisem imel izkušenj, tako nekaj dni nisem nič odgovoril. Ko sem ga kontaktiral, sem ga povprašal po plačilu v gotovini, a to zanj ni bila možnost. Res sem si želel prodati kamero, ki je ne uporabljam več. Denar bi nam prav prišel. Pristal sem na pogoje in mu posredoval podatke o PayPall mailu, višini zneska, ki ga zahtevam in telefonsko številko. Kmalu zatem sem dobil mail od PayPall-a, da je zadržan določen znesek, ki bo nakazan na moj račun če sledim nadaljnjim navodilom. Znesek je bil 150€ višji od cene za katero sva se zmenila. Takoj sem od njega zahteval pojasnila o tem znesku on pa mi je odgovoril, da je to za poštnino in stroške pakiranja ter da naj odgovorim PayPall-u, ki mi bo dal nadaljnja navodila. Vsa zadeva mi je začela še bolj smrdeti. Tako sem vse pustil v zraku in odšel na košarkarsko tekmo in kasneje še pijačo. Naslednji dan sem prejel mail od Paypall-a, da moram v 24 urah odgovoriti na mail, drugače mi grozijo z FBI in tožbo. In res sem odgovoril na mail in prejel navodila, kam je potrebno nakazati 150€ za poštnino, katero naj bi dobil kasneje povrnjeno na PayPall račun. To naj bi bilo namreč zato, da se zavaruje tako plačnika kot prodajalca. Vsa stvar je res precej zaudarjala po prevari. Takrat sem se usedel pred računalnik in začel razmišljati. Ko sem pomislil s trezno glavo, sem prišel do zaključka, da je oseba izmišljena, pošilja mi lažne Paypall maile in želi od mene dobiti 150€. Temu sem se izognil in mu tako odpisal da sem prepoznal njegovo prevaro. Od takrat ni bilo nobenega odgovora več.

Zgodba se je končala srečno, saj ni nastalo nobene škode. Prevaranti imajo zelo dobro premišljeno kako dostopati do strank in kako izkoristiti dobro ime Paypall za slab namen. Če ste na članek prišli zaradi naslova vas moram opomniti, da ste bili tudi vi zavedeni, saj se GoPro Hero 4 Silver ne podarja, ampak še vedno prodaja za vas, ki to berete za 200€.

Če vam je pri spletni prodaji ali nakupu karkoli sumljivo, nikoli ne nakazujte denarja ali pošiljajte izdelka vnaprej. Če ne verjamete meni, pa verjemite Jožetu iz Varni na internetu:

Preberi še

 

Loading

One thought on “Podarim GoPro Hero 4 Silver

  1. Anja says:

    Meni se je zgodilo podobno, z objektivom za fotoaparat, ki sem ga takrat prodajala… Res se spomnijo nesteto nacinov, kako bi te ogoljufali.

Comments are closed.