Babiški tek in izobraževalne stojnice

Mednarodni dan babic

Študenti babištva na Zdravstveni fakulteti, UL,  v sodelovanju s člani Oddelka za babištvo tudi letos prirejajo aktivnosti ob mednarodnem dnevu babic, ki bo 7. 5. 2019. V namen širjenja babiških informacij in delovanja na promociji poklica želijo aktivno predstavljati poklic diplomirane babice na izobraževalnih stojnicah, v torek, 7. 5. 2019, med 10. in 18. uro, na Prešernovem trgu v Ljubljani.

Vsako leto organizirajo tudi simbolni babiški tek, ki bo ob 17.00 uri po ulicah centra Ljubljane. Že drugo leto zapored pa bodo letos izvedli tudi tek za malčke (tečem za babico), ker želijo otrokom predstavit babiški poklic preko igre.

Program dogodka

Letos bodo na izobraževalnih stojnicah predstavljali:

  • Prva stojnica: Poklic babice na splošno (kaj so njihove kompetence, s čim vse vam lahko pomagajo). Ker so babice vedno pripravljanje pomagati tudi letos delajo za dober namen. Skozi celoten babiški dan bodo zbirali hrano in oblačila za Anino zvezdico in upali, da komu polepšamo dan.
  • Druga stojnica: Predstavljali bodo nošenje otroka v nosilki (pravilne položaj otroka v nosilki, pozitivne strani nosilk, različne možnosti nošenja…) in baby handling (pravilno rokovanje z novorojenčkom/ otrokom- ta pripomore, k pravilnemu razvoju).
  • Tretja stojnica: Nasveti za dojenje (položaji, pristavljanje, ali imam dosti mleka, sestava mleka…) in kasnejše uvajanje goste hrane, med katerim bo tudi vsakič bolj priznan način hranjenja otroka Baby Led Weaning.
  • Četrta stojnica: Ta pa bo posvečena spolnosti na splošno (kontracepcija, svetovanja, spolno prenosljive bolezni…) poudarek pa bo tudi na spolnosti po porodu (kontracepcija (vpliv na mleko), primerni čas, strahovi in dvomi….)

Drugič bodo letos zopet organizirali tek za malčke. Celoten smisel tega je da, otroci preko igre spoznajo poklic babice (po navadi nas vprašajo ali smo stare mame in se jim zdi čudno kako, da je to lahko poklic, res so prisrčni). 🙂 Pripravijo jim igro v katero vključijo kakšen delček babiškega poklica, na koncu pa jih obdarijo s plaketo (priznanje, da so Tekli za babico) in jim zagotovijo malico.

Popoldne ob 17h se odvija tek za odrasle oziroma Babiški tek. Ta je simbolen in ni težek celotna proga je dolga 2km. Pred samim začetkom teka bo kratka glasbena točka, nato sledi ogrevanje in kasneje simbolni tek. Po teku pa sledi druženje in majhna pogostitev.

Dogodek na Facebooku: KLIK


Kjer je LJUBEZEN …
.tam je čudež.

(krovna misel letošnjega babiškega dne)


Preberi še