čestitka za rojstni dan

Hvaležna sem, da te poznam

Piše: prijateljica Petra 🙂

10 let plus nekaj dni nazaj sva iz znank postali prijateljici. Bil je eden izmed najlepših tednov mojega življenja. Na Planini, pod šotori, v duhu preprostosti, ki jo še danes živimo. Podrobnosti bodo ostale v našem spominu.

Nekaj dni po tem, ko si dobila fanta, si imela rojstni dan. Če bi takrat imela najbolj bujno domišljijo, bi ti zaželela, da bi se z njim čimprej poročila, imela otroke in bila srečna do konca svojih dni. Zaželela bi ti točno tako življenje, kot ga živiš danes. In seveda, zelo egoistično, ne bi pozabila tudi nase. Zaželela bi ti, da bova prijateljici. Vsaj nadaljnih 10 let. In sva. Najino prijateljstvo je raslo ob posebnih trenutkih, nepozabnih novih letih, preizkušnjah in marsičem. Mejnik pa je zagotovo postala najina selitev v Maribor. Ne vem, če se spomniš, ampak, ko si se odločala, kam greš študirat, si me klicala in spraševala, ali naj vpišeš rezredni pouk v Ljubljani ali Mariboru. Nimam pojma, kaj sem ti svetovala, ampak takrat sem bila prepričana, da te nikoli več ne bom videla. Primorka v Mariboru, jaz pa Dolenjka v Ljubljani. Pa sem se zmotila. Tudi mene je, tako kot tebe, ljubezen pripeljala v toti Maribor. In še dobro, ker sem s tem dobila nazaj eno izmed mojih najboljših prijateljic.

Ana, ti si mi zgled mame, ki neverjetno odlično krmari med vzgojo, svojim in moževim študijem, si zna vzeti čas za svoje konjičke in prijatelje. Obožujem tvojo preprostost in iskrenost. Če bi vsak na tem svetu imel le delček te tvoje preprostosti in navdušenja, bi bili veliko bolj srečni. Tebi več pomenijo odnosi in druženje. Tako vedno vem, da sem bila in sem še, zaželena v vašem domu.

Hvala, da si poleg vsega tudi moja soblogerka. Brez tebe ta blog ne bi obstajal, saj sama ne bi imela poguma zanj. Prav tako bi verjetno že zdavnaj odplavala v kakšne preveč materialne vode z njim, saj me ti najlepše opominjaš, da piševa blog za tiste, ki nimajo toliko denarja, ali pa imajo toliko pameti, da si ne kupijo prav vsake “bedarije” na tržišču.

Ana, v življenju ti želim zdravja in ljubezni. Tebi in tvoji družini. In še neskončno druženj z nami na igralih, kosilih, morjih, družabnih igrah, novih letih…

Rada te imam. Neskončno sem hvaležna, da te poznam. Vse najboljše!

Preberi še

Loading