Montessori slovenska postelja

Velika sestrica dobi svojo posteljo

Še en mesec me čaka do predvidenega datuma poroda. Prejšnji teden sem zaključila s študentskim delom in moram priznati, da sem ga končala bolj kot ne z “nedelom”. Julija je bila namreč prvi del tedna bolna, zato sem ostala z njo doma, v sredo pa sva bili doma zaradi stavke.

Glede na to, da sem imela pred prvim porodom že več kot mesec prej vse pripravljeno na prihod novega člana, vsa oblačila oprana ter zložena v omaro, kupljene pleničke, kozmetične pripomočke in ostale stvari, moram priznati, da mi gre tokrat ekstremno slabo.

Oblačila so še shranjena v Kristjanovi domači sobi, oprano pa ni še prav nič. Z dojenčkom v trebuhu sva se dogovorila, da počaka še ta mesec, da se tudi jaz psihično in fizično pripravim na njegov prihod. Če pa slučajno preseneti prej, pa bo imel Kristjan kar precej dela. 🙂

Eno stvar pa sva bila primorana urediti malce prej. Julijo sva morala navaditi na novo posteljico. Njeno bo namreč zasedel dojenček in prav je, da se že nekoliko prej privadi na novo ležišče.

Zaradi prostorske stiske in spodbujanja njene samostojnosti, sva v trgovini Didu naročila montessori posteljico. Nama je bila všeč, ker ne zavzame toliko prostora, po drugi strani pa lahko Julija sama zleze z nje in se zjutraj sama zaigra ali pa se pride stisnit k nama. Dodaten plus zame pa je to, da je kot nosečnica ne rabim več dvigovati iz postelje, saj iz nje zleze sama.

Večji izziv nama je bilo kupiti vzmetnico. Na spletu je na voljo široka ponudba ležišč in kot nepoznavalca, sva težko izbrala najboljše za otroka. Odločila sva se za svetovanje v Slovenski postelji, saj je podjetje z dolgo tradicijo na področju kvalitetnih vzmetnic v Sloveniji. Poslujejo že od 1992, vsa ležišča pa ročno izdelajo sami.

Julijina posteljica je nekoliko nižja, skoraj pri tleh, zato sva se odločila za predlagano antibakterijsko ležišče iz hladno pihane pene. Snemljivo prevleko iz organskega bombaža, pa lahko opereva sama doma. Z dimenzijo vzmetnice sploh ni bilo težav, saj ležišča vseh dimenzij izdelajo po naročilu. Vzmetnica se tako popolnoma prilega Julijini posteljici.

Sama sem mislila, da bo menjava prostora za spanje za Julijo šok in travmatična izkušnja. Ampak ona je tako ponosna na svojo novo pridobitev, da vsakemu, ki pride na obisk, najprej pokaže kako lepo posteljo ima. Prav tako včasih čez dan sama zleze vanjo in kar tam bere knjigice ali pa počiva. Potihem razmišljam, da je to morda pobrala celo od mene. 🙂

Nova posteljica z vzmetnico po meri za veliko sestrico.

Majhno stanovanjce, kamor se najraje vračamo. Naš dom.

 

Objava je nastala v sodelovanju s trgovino Didu in Slovensko posteljo.

Preberi še

Loading

4 thoughts on “Velika sestrica dobi svojo posteljo

  1. Sara says:

    Če sem prav seštela, Julija še ni bila stara leto in pol, ko je dobila to posteljico. Je njen spanec miren, ni nevarnosti, da bi padla z nje, oz. ali je dovolj varna tudi za otroka, ki se v spanju premetava? 🙂
    Lp

    • admin says:

      Da, tako je Sara. Julija se v določeni meri sicer premika po postelji tudi ponoči, ampak ob robu posteljice so na zgornji strani še vedno robovi, čez katere ne more pasti. V spodnjem delu posteljice, kjer “ograjice” ni, pa po mojem tudi ne more pasti. V bistvu se s posteljice lahko v spanju le skotali. 🙂

Comments are closed.