Kampiranje z dojenčkom

Ne tako idealno taborjenje

Piše: noseča mamica Petra

Morda se spomnite, da smo junija prvič taborili. Tisto taborjenje je trajalo en dan in bilo je nepozabno lepo in enostavno. Zato smo se odločili, da bomo tudi poleti odšli kampirat na morje.

Naša družinica je odšla na Pelješac. Ker si sami seveda ne bi mogli privoščiti tako dolge poti, smo se še z dvema prijateljema dogovorili za skupne počitnice ter z njihovim kombijem odrinili v prelepo Dalmacijo. Ker družinsko še nikoli nismo kampirali, nam je družina prijatelja Aljaža posodila prav vse pripomočke za kampiranje in moram priznati, da smo izpadli prav frajersko, ker smo s seboj imeli čisto vso kamp opremo. Mednjo spada seveda udoben in velik šotor, kuhinja, baldahin, pribor, velika zložljiva miza, stoli za nas in trip trap stolček za Julijo. Skratka, imeli smo tako dobro opremo, da so nas celo sosedje vprašali, ali smo si sami kupili vse, kar smo imeli s seboj.

Ker smo na morje odšli septembra, smo v zakup vzeli, da tam ne bo tako toplo in ves čas sončno. In tako je tudi bilo. Če bi bila na morju brez otroka, me verjetno to sploh ne bi motilo. Večino dneva bi preživela v šotoru in si ogledala kakšen film. To pa z 10-mesečno in kobacajočo hčerko ni bilo izvedljivo. V šotoru je ob igri zdržala kakšno uro, potem pa ji je šotor postal premajhen. Tako smo dneve preživeli na obali, kjer je Julija najraje jedla kamenčke, ali pred šotorom, kjer je bilo zaradi dežja blatno in ker je bil mraz, je morala biti oblečena. Da ne bo pomote, Julija se je na morju in ves čas na prostem izredno zabavala in zato sva bila srečna tudi midva. Pravijo, da otroci v otroštvu pojedo 9 kg blata. Mislim, da je Julija to vrednost že dosegla, pa ji ni bilo nič hudega. Malce manj srečna sem bila, ko smo prišli domov in sem morala vse blatne hlače očistiti.  Za čiščenje sem porabila 2 čistili za odstranjevanje madežev, pa vendar vem, da je bolj od sterilnih hlač pomembna sreča moje hčerke, ki se je na morju imela odlično.

Tako odlično, da vsakič, ko greva v našem malem stanovanju mimo vhodnih vrat, pokaže na kljuko, v želji, da bi odšli ven.

 

Preberi še

 2,576 total views,  1 views today

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.