Rabljena oblačila

Nas je sram dobrote?

Piše: noseča mamica Ana

Smo študentske mame, študentske družine. Kaj pridevnik “študentsko” pravzaprav pomeni dandanes poleg tega da študiraš? Da preživiš večino svojega časa v družbi svojih prijateljev,  se (zadnji trenutek) učiš v knjižnici, žuraš, imaš veliko časa za najrazličnejše podvige in bolj malo denarja, ješ na študentske bone oziroma si kuhaš testenine …

Kaj pa ljudem pomeni, ko rečem, da smo študentska družina? Poleg zgoraj naštetega (z manj žuranja) še da smo ali pogumni ali neodgovorni, da imamo veliko časa za svojo družino, da živimo skromno in si verjetno ne moremo privoščiti vsega, kar si lahko privošči večino drugih novopečenih staršev. In zato se marsikdo, ki o nas bere, sliši, nas sreča, spomni na otroške oblačila, vozičke, zibelke …, ki mu že vrsto let nabirajo prah nekje na podstrešju. In nekateri od teh se tudi opogumijo in nas kontaktirajo. Opogumijo? Ja, ker je pogosto v njihovih besedah zaznati nek strah, sram, dvom, ali bomo njihovo ponudbo pozitivno sprejele. Ali mogoče že imamo vse potrebne stvari in nas bodo s svojimi besedami užalili, označili za “nezmožne preživeti svojo družino”? Očitno dobrota danes nima pravega mesta v družbi, ne prejme povsod hvaležnosti, škoda.

A vseeno vas spodbujam, upajte si biti dobri, radodarni in ne razmišljajte na to, kaj si bo kdo mislil o vas. Pa da se ne bo narobe slišalo, ne želim reči “Vsi, ki imate doma kaj otroških cunj, prosim pišite nam, da se dogovorimo za prevzem! Me imamo, po zaslugi najrazličnejših darovalcev, trenutno vsega dovolj. Vem pa, da na začetku nismo imele in smo bile res vesele vsakega daru. In verjamem, da je podobno tudi pri drugih mladih mamicah. Včasih so vse otroške stvari krožile od brata do sestre, k sosedi in celo hčerki in normalno in prav je bilo tako. Verjamem, da vsaka mama želi svojemu otroku kupiti kaj novega, nekaj, kar bo prav zanj, a tudi ob vreči podarjenih oblačilc zagotavljam nepopisno veselje! 🙂

  • Če imate kaj oblačil preveč:
Na KŠDDM za članico, ki želi ostati anonimna, zbirajo oblačila za punčko, št. od 68 do 86 (max. 92) ter za fantka št. 68 do 80. Ker sem prepričana, da se komu doma potikajo zgoraj omenjena oblačila ali pa poznate koga, ki bi jih imel, bi Vas prosila, da jih prinesete na ŠOUM (Gosposvetska cesta 83, 2000 Maribor), vsak dan med 8. in 15. uro. Oblačila bodo zbirali do vključno 22. 9. 2017 oz. po potrebi.
Za kakršno koli informacijo kontaktirajte: bernarda.jeraj@soum.si.
  • Če potrebujete kaj oblačil:

Če si morda ne morete privoščiti nosečniške ali otroške kolekcije nam pišite in na naši FB strani bomo objavili prošnjo za oblačila.

Preberi še

 4,964 total views,  2 views today

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.