Za vse (še) ne mame

Piše: mamica Petra

Drage (še) ne mame. Večkrat dobimo sporočilo ali pa nam prijateljica med klepetom zaupa, da rada prebere kakšen naš članek, čeprav (še) ni mama. Danes, na materinski dan, bi rade posvetile objavo vsem (še) ne mamam.

Življenje ima z vsakim različne načrte. Mogoče še nisi mama, ker si preprosto tega (še) ne želiš. Mogoče pa je to tvoja boleča rana. Morda iščeš pravega partnerja ali moža. Mogoče sta med tistimi pari, ki potrebujejo več časa, da jim uspe dobiti otroka. Morda te je strah, da otročka nikoli ne boš mogla imeti zaradi kakšnega drugega razloga.

Verjetno te včasih razjezimo s kakšno objavo, ko se pritožujemo, kako nam otroci ne pustijo spiti kave, se urediti ali spati. Morda se ti utrne kakšna solzica, ko vidiš sliko dojenčka, ki se brezzobo smehlja svoji mamici. Danes bi ti rade dale ceno, saj ti na današnji praznik nihče ne prinese risbice, s katere se trudiš razbrati, kaj je na njej, ali zapoje: “Mamica je kakor zarja”. Zaupamo, da ti bo življenje dalo to, kar si zaslužiš. Da ti bo nekoč dano postati mama. Na kakršenkoli način.

In obljubimo, da bomo danes hvaležne za to, kar imamo. Ko bomo ponoči že dvajsetič vstale, bomo to storile z nasmehom na ustnicah in z zavedanjem, da ni samoumevno, da smo mame.

Preberi še

Loading

2 thoughts on “Za vse (še) ne mame

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.