Velika noč

Zakaj praznike prazujeva sama (z Julijo)?

Piše: mamica Petra

S Kristjanom sva oba študenta in zaradi študija živiva v študentskem mestu Maribor. Jaz “originalno” prihajam iz Novega mesta, on pa je z Izlak (ki se nahajajo v bližini Trojan – tam, kjer se ustavite na trojanskih krofih :)) Ne preveč blizu najinih primarnih družin.

Še preden sva zaživela skupaj, sva se odločila, da bova božič in veliko noč preživela sama s svojimi otroki. Razlog za to je, ker bi drugače praznični dan preživela v avtu in kratkih obiskih pri enih in drugih starših. Tako sva se dogovorila, da smo za praznik doma, na praznik, ki sledi božiču (dan samostojnosti in enotnosti) ali veliki noči (veliki ponedeljek) pa gremo obiskat sorodnike ali se dogovorimo in se skupaj z obema družinama povzpnemo na kakšen hrib.

Seveda je veliko lažje, če stari starši živijo v bližini in se lahko na tak praznik podružiš s tistimi, ki ti največ pomenijo. Pa vendar sva sedaj, ko imava še hčerko, hvaležna, da smo lahko dva dni v letu cel dan skupaj, jemo mojo nekoliko zažgano potico, premalo soljen kruh, se včasih malo skregamo, hitro pobotamo, igramo družinske igre in se počutimo kot prava družina. Naslednji dan pa seveda popravimo okus po zažgnem ob polno in slastno obloženih mizah najinih staršev in starih staršev.

Preberi še

Loading

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.