Aplikacije za nosečnice

Piše: nosečnica Petra

Še posebej v prvi nosečnosti smo nosečnice radovedne, saj nas zanima kaj se dogaja z našim telesom in bitjem, ki raste v nas. Dandanes mlajše generacije ne kupujemo več toliko nosečniških revij, da bi spremljale svojo nosečnost, ampak si na pametni telefon prenesemo aplikacije, ki nam ponudijo podobne informacije. Preizkusila sem kar nekaj aplikacij, čeprav sem na koncu uporabljala le eno. Predlagam, da jih tudi ti najprej preizkusiš in uporabljaš tisto, ki ti bo najbolj všeč.


My calendarMY CALENDAR

Pred nosečnostjo sem za spremljanje svojega cikla uporabljala aplikacijo My calendar.

Aplikacija se mi je zdela simpatična in pregledna. Notri sem beležila svoj menstrualni cikel in težo. Uporabljala pa sem jo tudi kot svoj zdravstveni koledarček – če sem imela kdaj kakšne čudne simptome, sem to vnesla notri. Aplikacija na podlagi povprečnega cikla statistično računa tudi plodne in neplodne dni. Ko sem zanosila, aplikacije nisem izbrisala, saj mi sedaj odšteva dneve do poroda.


Pregnancy +Pregnancy +

Aplikacija, ki sem jo uporabljala skozi celotno nosečnost, je bila Pregnancy+.

Za vsak teden nosečnosti lahko prebereš nekaj novih informacij o razvoju otroka v tekočem obdobju, hkrati aplikacija ponuja tudi dnevne novice o nosečnosti. Beležiš lahko svoje kilograme, shranjuješ tedenske fotografije, zapisuješ ideje za imena, aplikacija ti predlaga nakupovalni seznam in opravila po tednih, kaj vzeti v porodnišnico … Ima tudi števec brc in popadkov. Vsebuje še veliko drugih simpatičnih funkcionalnosti. Predlagam, da si jo preneseš in preizkusiš.


Pregnancy & Baby Daily TrackerPregnancy & Baby Daily Tracker

Pregnancy & Baby Daily Tracker je aplikacija, ki ima podobne funkcionalnosti kot Pregnancy+.

S pomočjo nje lahko slediš dnevnim ter tedenskim novicam, vidiš koliko je veliko bitje v tvojem trebuhu, shranjuješ slike po tednih, šteješ brce, izbiraš in shranjuješ imena, štopaš popadke, bereš kaj je varno početi v nosečnnosti in kaj ne … Shraniš si lahko svoj porodni načrt, pogledaš videoposnetke o nosečnosti in porodu, sodeluješ na forumu, pošiljaš sporočila drugim nosečnicam ali strokocnjakom.


Ovia PregnancyOVIA PREGNANCY & BABY TRACKER

Ovia Pregnancy & Baby Tracker je izredno simpatična in uporabna aplikacija.

S pomočjo koledarja si lahko zadaš cilje, zapiske, dodaš obiske pri ginekologu, beležiš težo, aktivnost, spanec, prehrano, razpoloženje, zdravila, krvni tlak … Na voljo imaš veliko člankov in videoposnetkov o dojenčkih, telesnih spremembah, porodu, planiranju, zdravju, prehrani, športu … Lahko se vključiš v skupnost, sodeluješ na forumu, in postavljaš vprašanja. Tudi tu so na voljo opisi razvoja dojenčka in spremembe tvojega telesa po tednih.


BabyBump Pregnancy ProBABYBUMP Pregnancy PRO

BabyBump Pregnancy Pro je še ena izmed aplikacij z veliko funkcionalnostmi.

Ponuja dnevne in tedenske novice o razvoju otroka in spremembah pri nosečnicah. Tudi tu lahko shranjuješ fotografije trebuščka po tednih, sodeluješ na forumih, se pogovarjaš z ostalimi nosečnicami. Prav tako lahko pišeš dnevnik, izbiraš otroška imena, šteješ gibe, popadke, zapišeš porodni načrt … Aplikacija ponujat tudi možnost shranjevanja obsega trebuha, telesne teže ter počutja.


Pregnancy week by weekPregnancy Week By Week

Pregnancy week by week je preprosta aplikacija.

Z aplikacijo lahko slediš velikosti svojega otročička po tednih in bereš o pogostih spremembah pri nosečnicah glede na tekoči teden. Tudi tu lahko spremljaš lastno težo in šteješ brce otroka. Ta aplikacija je za tiste, ki ne potrebujejo preveč funkcionalnosti ampak samo osnovne in uporabne informacije.

Preberi še

Loading

4 thoughts on “Aplikacije za nosečnice

  1. Tjaša says:

    Hej. Uporabljam pregnancy +. Od 15. tedna dalje so vsebine zaklenjene in bi za nadgradnjo, kolikor sem razumela, morala placati. Kaksne so vase izkusnje s to aplikacijo? Do sedaj mi je sicer zelo vsec in je ne bi rad zamenjala, vendar si nocem delati nepotrebnih stroskov…

    • admin says:

      Zdravo Tjaša. A zagotovo uporabljaš Pregnancy + ali Pregnancy ++? Ker jaz sem imela Pregnancy+ in sem jo brezplačno uporabljala do konca nosečnosti zato se mi zdi malce čudno, da imaš zaklenjeno…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.