Gnezdenje

Piše: nosečka Petra

Gnezdenje je pojav, ko se nosečnica v drugem ali tretjem trimesečju začne intenzivno pripravljati na novega člana z nakupovanjem stvari za dojenčka, urejanjem prostora, čiščenjem…

Ko sem prvič, še pred nosečnostjo, slišala za gnezdenje sem se samo nasmejala in rekla, da gnezdenje pri meni ne bo prišlo do izraza, ker imava tako majhno stanovanje.

A sem se zmotila. V trenutku, ko sva zagledala dve črtici na testu za nosečnost, je Kristjan začel: “Tamle bova umaknila pisalno mizo in tja postavila posteljico, na pralni stroj bova položila previjalno mizo…” In tako sem vedela, da se moram temu delu sindroma nekako odpovedati, oziroma se mu izogniti, ker je kot izgleda okužil mojega moža, še preden je prijel mene.

V osmem mesecu pa je tudi mene napadel sindrom nakupovanja. Vendar so me bližnji kar hitro umirili, ko so zbrali vsa oblačila in pripomočke za otroka in iz seznama petdesetih stvari, ki bi jih potrebovala, sem ugotovila, da moram kupiti samo 4. Seveda sem bila razočarana nad tem, da se je nakupovanje tako hitro končalo, denarnica pa je k sreči ostala enako debela.

Sedaj pa čakam, da me napade še sindrom čiščenja. Predvidevam, da bo trajal kar celotni deveti mesec nosečnosti, ko ne bom več opravljala študentskega dela in bom veliko več doma…

Gnezdenje

Preberi še

 4,457 total views,  1 views today

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.