Moje tretje trimesečje

Piše: nosečnica Petra

V zadnjem trimesečju se je spremenilo kar nekaj stvari. Najbolj opazno je zagotovo to, da sem se razširila, dobila nekaj strij, kar pomeni, da bitje v mojem trebuhu pridno raste. Mesec pred predvidenim rokom sem tudi zaključila s študentskim delom, kjer so se sodelavci res lepo poslovili od mene in me založili s kar nekaj otroškimi igračami, oblačilci ter prispevkom za zimske gume na vozičku. Tako sem sedaj že en teden večinoma doma, kjer pospravljam kupe zapiskov s faksa, da v omari naredim prostor za otroške stvari, perem oblačilca in izpolnjujem papirologijo ob začetku študijskega leta ter za pridobitev različnih dodatkov.

Koliko kilogramov si pridelala?
Cca 15 kg.

Kako se počutiš?
Obilno. Predvsem potrebujem več manevrskega prostora, ko vstopam v avto, hodim po trgovinah in podobno. Tudi ponoči ni več prijetno spati, saj obračanje iz enega na drugi bok sploh ni več tako lahko. Večkrat se pošalim, da sem kot kit. Tudi lulanje pride na vrsto vsaj 3 – 5-krat na noč (menda bo še hujše, ko se dojenček nekoliko spusti). Pravijo, da se tako mama navadi na večkratno vstajanje sredi noči, v obdobju po rojstvu.

Nosečniška pozabljivost?
Sem kar precej pozabljiva, če povem po pravici. Nekajkrat sem pozabila denarnico, ključe, torbico na različnih mestih. Enkrat sem zjutraj celo pozabila na sodelavko, ki se je z mano vsakodnevno peljala v službo (no, saj sem se spomnila nanjo po 1 km, ko mi je bilo dolgčas v avtu).

Imaš že vse kupljeno za dojenčka?
Vse, kar je nujno potrebno. Večino stvari sem dobila od prijateljev in sorodnikov. Kupiti moram samo še fiziološko raztopino in podobne pripravke, vendar se s tem še ne obremenjujem.

Kristjan in Petra

Izbira imena?
Izbiranje imena za bodočega družinskega člana je bila za naju ena izmed težjih nalog. Postavila sva si le pogoj, da je ime slovensko, da ga lahko izgovorimo tudi v tujem jeziku in nima možnosti različnega naglaševanja. Izbrala sva imeni za fantka in punčko, vendar vam ju še ne izdava.

A sedaj (v zadnjem mesecu) večinoma preležiš doma?
Niti ne. Ker nimam težav in me (še) nič ne tišči, sem kar aktivna. Med vikendi potujeva iz Maribora v Novo mesto, Bohinj, Stično, Zagorje … Če sem utrujena, se kdaj čez dan tudi zleknem na posteljo. Predvsem poslušam svoje telo in pazim, da ne pretiravam v ničemer.

P.S.: Za vprašanja se zahvaljujem Nini L., ker velikokrat ne vem, kaj naj napišem, ona pa je vedno polna vprašanj.

 

Preberi še

Loading

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.