Prenova študentskega stanovanjca

Piše: očka Kristjan

Ko smo v nedeljo v naše majhno stanovanje pripeljali stolček za hranjenje, sem dojel, kako velike spremembe so se zgodile, odkar naju v najinem domu razveseljuje mala Julija.

Že ob novici, da bom postal oče, se mi je zazdelo, da se bo stanovanje s prihodom otroka popolnoma spremenilo. Po glavi so mi letele misli o vsem, kar bomo morali kupiti za novega člana družine. A kaj kmalu sem se pomiril, saj je moja mami večino otroških stvari, ki so ostale od moje devetletne sestrice, shranila za vnuke. Pa vendar sva pred rojstvom Julije s Petro kar nekaj postorila po stanovanju. Preko bolhe sem kupil veliko omaro, saj se mi je zdelo, da z otrokom pride tudi veliko oblačil. Še posebno zato, ker otrok hitro raste in moraš v omari imeti prostor za ravno prav velika oblačila, tista, ki so otroku že premajhna in tista malo večja, ki pridejo na vrsto nekoliko kasneje. Najin študijsko – pisarniški kotiček je zamenjala udobna posteljica, pred njo pa se sedaj nahaja še blazina, na kateri se Julija že precej hitro obrača.

Ker otroci veliko oblačil umažejo, sva že pred rojstvom vedela, da brez sušilnega stroja v tako majhnem stanovanju ne bo šlo. Še posebno zato, ker sva pred tem sušila na dveh stojalih, ki sta zavzela skoraj celotno stanovanje, ki je bilo prav zaradi tega ves čas polno vlage. Sušilni stroj sem postavil med hodnik in kuhinjo, preko njega pa po meri naročil dodatni kuhinjski pult.

Ker imamo majhno kopalnico v katero težko vstaviš še kaj novega, je bila edina rešitev za previjalno mizo po merah naročena lesena konstrukcija za na pralni stroj. Dodala sva ji še velik spodnji predal, v katerem je spravljeno veliko pripomočkov.

Ko sva preurejala najino stanovanjce sva imela v mislih, da se ne odpoveva vsemu, kar sva že imela. Tako sva sprejela nekaj manjših kompromisov in iz troseda je nastal dvosed, kuhinjska miza pa je postala tudi pisarniški kotiček.

Najino stanovanje se spreminja iz meseca v mesec in obiski so navadno navdušeni, saj vsakič mislijo, da so prišli v čisto novo stanovanje. 🙂

Preberi še

Loading

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.