Bolezen

Ko mama na porodniški potrebuje bolniško

Piše: mamica Petra

Bil je četrtek in na obisk je prišla Nina. Začela me je boleti glava in počutila sem se nekoliko vročično. Ker mi obiski iz Ljubljane veliko pomenijo, sem tisti dan vzela Lekadol ter večino dneva preživela v družbi Julije, Nine, Klare in Ane. Ker se je poletje že začelo, sem si mislila, da me je kar tako ujela predizpitna vročina in bodo zdravila zadostovala, da jo prestanem.

A naslednji dan temu ni bilo tako. Zbruhala sem vse, kar sem zaužila, sedela sem na školjki in imela silne prebavne motnje ter komaj ležala v postelji z vročino.

Kristjan je imel službo in čeprav je prišel iz nje predčasno, sem tiste 4 ure brez njega, morala nekako preživeti s svojo hčerko. Ni bilo ravno lahko, saj se nisem počutila sposobno, da jo dvignem,  kaj šel vzamem v naročje ali previjem. Negibno sem ležala v postelji in jo opazovala, kako se igra. Morda je čutila, ampak tiste 3 dni, kolikor je trajala moja bolezen, je bila še posebej mirna in ni potrebovala veliko pozornosti.

V tistih treh dneh sem se kar nekajkrat zjokala, ko je Kristjan odšel v službo, najini starši pa kot že veste, živijo vsaj 100 km stran, tako da varuške ni bilo na dosegu roke.  Samo upala sem, da se mojega virusa ne bo nalezla še Julija. Sploh si ne predstavljam, kako bi bilo v tem primeru.

No, da bo mera polna, sem s svojim virusom okužila tudi Ano. In sreča v nesreči – zboleli sva samo mami, najina otroka pa sta najino katastrofalno stanje preživela brez težav.

Z Ano pa se lahko pohvaliva, da je najina “mama virus dieta” poskrbela, da sva se znebili nekaj kilogramov, ki sva jih že pridobili nazaj, ampak tako je pač pri vsaki dieti. 🙂

 

Preberi še

2,667 total views, 2 views today

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.