Boba wrap

Nepogrešljiva nosilka

Piše: mamica Ana

Nosečnice so res prava marketinška tarča. Za svojega otroka bi kupile vse, vse mogoče pripomočke, ki bi jih mogoče lahko potreboval. Zato se lahko izgubiš v poplavi ponudb, priporočil, kaj vse potrebuješ ob prihodu novega družinskega člana. Seveda sem kaj kmalu morala začeti razmišljati s trezno glavo in delati selekcijo kaj zares potrebujem, saj za vse seveda nisva imela dovolj denarja.

Od vsega pa bi rada izpostavila pripomoček, ki bi ga najbolj pogrešala, če ga ne bi imela (če mi ga ne bi sestra posodila, ga sama verjetno sploh ne bi kupila). To je nosilka boba wrap (no, ni čisto boba, je home made sešit trak).

Zakaj tako nepogrešljiva? Ker lahko greš z njo kamorkoli, ker Klara v njej najhitreje zaspi in tudi najdlje spi (saj posluša dihanje, in bitje srca, kar jo pomirja). Tako smo lahko s Klaro že pri mesecu in pol odšli na vrh Boča, pohajkovali po Pohorju, pa še k maši smo lahko šli vsi skupaj.  Tudi obisk trgovin nam je olajšala. Včasih sem si jo namestila v nosilko tudi, ko sem morala kaj skuhati, speči ali pospraviti po stanovanju, saj je bila to edina možnost, da sem imela prosti obe roki. Pa še ena prednost nosilke: ne rabiš skrbeti če dojenčka zebe, saj je privit k telesu mame (ali očeta).

Zdaj bi se zagotovo raje odločila za nakup te nosilke, kot za nakup vozička, saj je zares uporabnejša in tudi občutno cenejša (nova je cca 45 eur). No, vsaj za obdobje prvega pol leta, potem postane verjetno otrok težji in pride tudi voziček prav (vam povem čez pol leta :)).

Kako si zavezati nosilko: VIDEO

Če pa vam je tudi 45 eur preveč, si jo lahko izdelate sami, iz treh navadnih bombažnih majic: VIDEO

DSCN2870

 

Preberi še

Loading

One thought on “Nepogrešljiva nosilka

  1. Neža R says:

    Potem pride pa na vrsto mehka nosilka Boba 🙂 Ne voziček. Govorim iz izkušenj 3 prenošenih otrok. Skupaj z rastjo otročka, se ravno lepo krepiš, da tudi potem ni pretežak za nosit. Potem pa že shodi.
    Voziček sem šele pri drugem otroku kupila na Bolhi za 20 €, se ne izplača preveč vlagati vanj… 😉
    Super ste mlade mamice in super blog!
    Pa še vidim, da te poznam, Ana. 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.