Darila za novorojenčka

Bolj in manj uporabna darila

Piše: mamica Ana

Kupujete darilo za novorojenčka in ne veste kaj bi prinesli?

Tu imate nekaj namigov s prve roke!

Ko prideš prvič na obisk k novopečeni družinici, naj bi prinesel nekaj v dar. Midva tega nisva vedela (pač študenta, ki še ne poznata vseh vljudnostnih navad) in zato sva bila začudena in hkrati ekstra navdušena, ko nama je kdo kaj prinesel.

Malo sva bila zmedena, ko so naju prijatelji (študentje, ki so najverjetneje prvič kupovali dojenčkaste stvari) po telefonu spraševali kaj rabiva, kaj naj prinesejo.

Ker sva večino stvari dobila od mojih sester in res ničesar nisva potrebovala, so bili najini odgovori bolj ali manj nekoristni (»Hvala, ampak res ničesar ne potrebujemo.«).

Če boste tudi vi dobili tak odgovor, pa bi vseeno radi nekaj prinesli, je tu nekaj namigov za lažji nakup:

  • Nič ne morete zgrešiti, če prinesete plenice (razen če uporabljajo pralne) ali ostale pripomočke za nego otroka (krpice, bombažne tetra plenice).
  • Tudi boni iz otroških trgovin pridejo vedno prav.
  • Igrač imajo malčki navadno preveč. Res si ne želim imeti polnega stanovanja kitajskih plastičnih ter plišastih igrač.
  • Oblačila: najbolje čim bolj enostavna, torej bodije, hlačke. Pa ne najmanjše številke, ker bo otrok to že prerastel, preden boste prišli na obisk. Pa preračunajte, kakšen letni čas bo, ko bo malčku to prav.
  • Prosim, ne kupujte prisrčnih kapic, ki pridejo v kompletu z oblačili, ker so samo prisrčne!
  • Tudi dude in flaške niso najboljše darilo, ker jih ne potrebujejo vsi otroci, pa še izbirčni znajo biti pri znamkah. 😉
  • Otroške knjige, ter knjige o negi, prehrani otroka spadajo med zaželena darila.(Priporočila sem zbrala s pomočjo še drugih mamic)Ahh, res so komplicirana ta darila, ali pa smo komplicirane mame. 😉 Mogoče je še najbolje, kot pravi moj mož: »Prinesite kaj za mamo in atija, mala ima itak vsega preveč.«To pa je fotografija darila, ki sva ga dobila od prijatelja. Zibka iz plenic, ki jo je izdelal s pomočjo mame in sestre. Čudovito, uporabno darilo!

DSCN2093

 

Preberi še

Loading

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.