Nosečniška moda

Kako prihranim pri nakupu oblačil

Piše: nosečka Petra

Včeraj je moj mož zgrožen ugotovil, da imam poln telefon svojih slik v ogledalu.

Takoj sem ga pomirila, da nisem kar naenkrat postala obsedena sama s sabo, temveč se, odkar imam trebuh, tako težko odločim kaj bom zjutraj oblekla, da pošljem sliko trem prijateljicam, ki potem ocenijo in podajo svoje strokovno mnenje o moji opravi.

V bistvu je pri ne-zapravljivem oblačenju nosečnic potrebno nekaj iznajdljivosti… Spodaj je opisano, kako jaz prihranim pri nakupih, če imaš ti še kakšno idejo, pa kar na plan z njo!

Najlonke za nosečnice:

Najlonke so eden izmed problemov nosečniške garderobe, s katerim sem se srečala najprej. Stare najlonke te namreč kar hitro začnejo tiščati v predelu trebuha, kot študentka pa nimam ravno namena zapraviti celega premoženja za nosečniške variante. Tako sem se po nasvetu ostalih nosečk odpravila v Spar in kupila najcenejše najlonke za XXL osebe in ne morete verjeti, kako dobro so se mi prilegale čez trebuh! No, ravno včeraj sem v H&M-u kupila še ene ugodne nosečniške najlonke.

Oblekice, hlače, majice:

Če se odpraviš v trgovino z nosečniškimi oblačili, se ti kar hitro zarosijo oči, ko se zaveš stanja v svoji denarnici v primerjavi s ceno lepe majčke, kaj šele hlač! Če nisi ravno preveč izbirčna, je kakšen nosečniški teden v Lidlu kot naročen zate! Jaz sem za 50€ kupila 4 hlače, nekaj majic, oblekic, modrcev… In četudi tam nimajo nosečniškega tedna, se lahko ozreš po malce večjih kosih in skoraj zagotovo najdeš kakšno oblekico ali majčko. Na sliki, ki se nahaja spodaj na sredini levo, nosim oblekico za 5€ v velikosti L, ki sem ji dodala pas, da mi oblekica čez trebuh ne visi kot vreča krompirja.

13453123_10209586803727838_443550485_o

Poln telefon slik v ogledalu

 

Preberi še

Loading

3 thoughts on “Kako prihranim pri nakupu oblačil

 1. Manca says:

  Še moj nasvet: kupiš bella band, s katerim lahko običajne hlače in krila nosiš vsaj tretjino ali polovico nosečnosti, nato pa za tisto kratko preostalo obdobje dvoje nosečniške in nekaj majic čisto zadostuje. 😉 Kasneje je fino tudi po nosečnosti, ker na ta način ne razkriješ pri dojenju celotnega trebuha, pomaga tudi pri oblačenju nenosečniških hlač, ki jih še ne moreš zapeti,… Skratka, meni se je zelo obnesel, sem na račun te investicije veliko prihranila drugje. Kupila sem pa 2 in dala cca. 30€.

  • Petra Kmetič says:

   O super ideja! Prvič slišim za bella band in sem navdušena!
   Osebno imam že prevelik trebuh za stare hlače in krila, ampak naslednjič ali pa pri dojenju bom zagotovo poskusila tudi tole!

 2. Urska r says:

  Al pa kupujes rabljrno:) v komisijskih trgovinah se da dobiti marsikaj, v fb skupinah tudi. Poceni je plus sprano, torej fases precej manj kemikalij, kot cs bi kupil novo 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.