Prioritete po rojstvu otroka

Piše: mamica Petra

Z rojstvom otroka se življenjske prioritete zagotovo nekoliko spremenijo. Malce se zasučejo in na prvem mestu se znajdejo: otrokovo zdravje, sreča, osnovna preskrbljenost. S Kristjanom sva se že v nosečnosti odločila, da bo na prvem mestu poleg teh pomembnih stvari ostal tudi najin odnos. Za tem pa pridejo še vse druge potrebe.

Na svojem instagram profilu včasih objavim, kaj počnemo. Ker sva oba s Kristjanom velika  ljubitelja smučanja, sva se tudi letos nekajkrat spustila po belih strminah. Ko sem objavila fotografijo s Pohorja, mi je prijateljica napisala: “Kje pa imaš hčerkico?” Odgovorila sem ji, da se s Kristjanom izmenjujeva. Ko smučam jaz, na hčerko pazi on in obratno. Julija pa seveda uživa na soncu, svežem in čistem zraku, vmes pa je tudi v topli, večinoma prazni koči ob smučišču. Nekajkrat sva smučala tudi, ko so Julijo pazili stari starši. Ti so še posebej veseli, če so lahko nekaj časa sami z vnukinjo, saj se bolj redko vidimo, ker eni živijo na Dolenjskem, drugi pa v Zasavju.

Ali se z rojstvom otroka odpoveš vsem aktivnostim, ki si jih počel prej?

Ne, absolutno ne. Seveda se odpoveš marsičemu, ampak tistemu, kar imaš resnično rad in s čimer se iz srca rad ukvarjaš nikakor ne – mogoče stvari le nekoliko prilagodiš otroku. Če ljubiš gore, boš z otrokom lahko šel tudi tja. Daš ga v nosilko in z njim obiščeš nižje hribe. Ali pa namesto, da bi “porabil” varstvo za romantično večerjo, raje izkoristiš varuško in greš na zahtevnejše ture brez malčka. Če rad potuješ, lahko otroka brezplačno vzameš s seboj na letalo in z njim raziskuješ bližnja ali daljna mesta (res pa je, da verjetno v prvih letih ne potuješ tja, kjer bi bilo za otroka nevarno).

Če se vrnem k najinemu smučanju. Včasih ne gre vse po planu. In ko pakiraš stvari za dojenčka, lahko hitro pozabiš nase. Ko smo pred kratkim šli na Višarje, sem pozabila svoje smučarske hlače. Sem pač smučala brez njih. Mislim, da so bile Italijanke navdušene nad mojo kavbojsko opravo in bo to naslednje leto nova modna smernica. 🙂

Pozabljiva mama brez smučarskih hlač.

Preberi še

 6,455 total views,  4 views today

2 thoughts on “Prioritete po rojstvu otroka

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.