Baby shower fotografije

Baby shower ideje

Piše: mamica Petra

Baby shower je nekaj, kar je k nam prišlo iz Amerike. Nekaj, kar smrdi po visoki družbi in finih zabavah.

Pa je res nujno tako?

Baby shower navadno pripravijo prijateljice nosečnice. Največkrat gre za še zadnje večje druženje, saj nekaj časa po rojstvu dojenčka mamica ne more povabiti več vseh prijateljic hkrati. Poleg tega je ta dogodek posvečen prav nosečnici in takrat si lahko da duška, da pove vse, kar se ji v nosečnosti dogaja, prijateljice pa zavedno ali nezavedno pridobivajo informacije za prihodnost, ko bodo same v podobni situaciji. 🙂 Ker zabavo pripravijo prijateljice ali nosečnica sama, je tam tako, kot je nosečnici po godu – saj jo najboljše prijateljice dobro poznajo.

Kot ste lahko prebrali v prejšnjem zapisu, so mi prijateljice pripravile baby shower. Zame to ni bilo presenečenje, ker sem bila v času nosečnost veliko naokoli, in so me direktno vprašale, kdaj imam čas, da se podružimo.

Drugače je bilo, ko smo baby shower pripravile Ani. Njenega moža smo prosile, da jo povabi na zmenek, ji zaveže oči in jo “dostavi” na dogovorjeno mesto. Ko sta se približala cilju, je sicer že posumila, za kaj gre, me pa smo jo presenetile z Mozzartovo uspavanko – saj veste, prevelik šok bi lahko pripeljal do neprijetnih situacij – npr. prezgodnjega poroda. 🙂

Fino je, da je na baby showerju nekaj malega za prigriznit, saj so nosečnice ves čas lačne. 🙂 In tudi nekaj za popit – tudi brez alkohola seveda. Glede organizacije zabave pa se odločite same. Če imate rajši preprost klepet, vam bo nosečnica hvaležna tudi za to. Če ste bolj organizacijske navdušenke in je to všeč tudi nosečnici, pa smo za vas pripravile ideje, ki smo jih uporabile/bile deležne na naših baby showerjih.

Aja, mislim, da nosečnice na takšnih dogodkih ne pričakujejo daril. Če pa že razmišljate o tem, kupite nekaj majhnega in uporabnega za dojenčka (lahko si pomagate z Evinim člankom ali člankom o Darilih za baby shower) in nekaj za mamo – ona bo še prehitro pozabila nase, ko bo postala mama.

BABY SHOWER IDEJE in IGRE:

 

Za še več idej, pa vam priporočamo Pinterest!

 

Članki s podobno vsebino:

Preberi še

30,060 total views, 1 views today

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.