Facebook skupine za nosečnice in mame

Piše: mamica Petra

Ko je Ana izvedela, da sem noseča, mi je takoj naštela nekaj Facebookovih skupin, ki se jim je kot nosečnica koristno pridružiti. Še danes sem ji hvaležna, da mi je povedala, da obstajajo in sedaj tudi jaz nosečim prijateljicam priporočam enako. Zato se mi zdi vredno tudi za vse ostale nosečnice napisati kar članek.

Drobni tisk oz. osebno mnenje:

Vedeti moraš, da so nekatere skupine bolj informativne narave, v nekatere skupine dekleta objavljajo zelo intimne zgodbe, fotografije trebuščkov in podobno … Prav je, da se sama že vnaprej odločiš, kaj boš delila na teh skupinah, da ti ne bo kasneje žal. Vedno pa, kadar boš imela kakšno vprašanje ali dobro idejo in jo napisala na zid skupine, sem prepričana, da ti bodo dekleta z veseljem odgovorila in pomagala. In prav to je lepota teh skupin. Morda si sama ne boš upala vprašati, vendar bo katera izmed članic imela podobno težavo in boš tako vseeno dobila odgovor. Pazi le, da ne boš zaradi teh skupin preveč “visela” na Facebooku. Ko boš opazila, da se ti to dogaja, si izključi obvestila za objave v skupini ali se izpiši iz skupine.

Skupina glede na mesec rojstva

Na Facebooku nosečnice naredijo skupino glede na predvideni mesec rojstva otroka. Jaz sem rodila oktobra in na Facebooku je bilo celo več skupin, npr.: Oktobrčki 2016 in  Oktoberčki 2016 . Nekatere so javne, vendar zaprtega tipa, nekatere so skrite, v katere lahko prideš le s povabilom. Predlagam, da o tem vprašaš na skupini Nosečka forum. 🙂

Take skupine so super, ker so v njih dekleta, ki imajo po večini enake težave in simptome kot ti.

Nosečka forum

To je skupina, v kateri so nosečnice in mame. V njej ženske objavljajo svoja vprašanja in opažanja v času nosečnosti. Ker je v njej veliko članic, lahko dobiš odgovore z različnimi pogledi. Če želiš preveriti, ali je bilo podobno vprašanje že kdaj zastavljeno, uporabi lupo.

Nosečka bolšjak

Obstaja ogromno skupin za izmenjavo, prodajo in podarjanje nosečniških ter otroških oblačil. Nosečka bolšjak je le ena izmed njih.

Nekaj zanimivih skupin za mame:

Dojiva se

Pred porodom ti iskreno priporočam to skupino. Če imaš namen dojiti, je to res čudovita skupina, kjer ti mame in svetovalke pomagajo, da ti dojenje lepo steče. Jaz sem imela na primer mastitis in s pomočjo prejšnjih objav sem nekako prebrodila tudi to.

Carry Mama babywearing Slovenia

Kasneje ti bo mogoče prišla prav skupina o nosilkah in nošenju otrok. Tudi tu so v skupini izobražene svetovalke, ki pomagajo pri odločanju pri nakupu in nošenju otrok.

Baby Led Weaning Slovenija

Če želiš uvajati gosto hrano po principu Baby Led Weaning ali se s tem načinom spoznati.

Preberi še

Loading

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.