Modrčki za dojenje

Piše: mamica Petra

Kot verjetno že veš, se dojke med nosečnostjo in kasneje nekoliko povečajo. Večina žensk že v času nosečnosti kupi številko ali dve večji modrček. Nekatere ga kupijo šele po rojstvu, ko se količina mleka v dojkah še poveča, drugim pa se številka košarice sploh ne spremeni.

Babica v šoli za starše nam je povedala: “Punce, preden greste rodit, si kupite vsaj en modrček za dojenje, ki je eno številko večji, kot ga imate zdaj, da slučajno ne bo vaš partner v prvih dneh po rojstvu hodil po trgovini z modrci in izgubljeno iskal pravega.”

Jaz sem ta nasvet upoštevala, kupila številko večji modrček in mislila, da sem pripravljena na vse.

Seveda mi tisti modrček, ko sem rodila, ni ustrezal. Kost me je tiščala, bil mi je za dve številki premajhen zaradi navala mleka …

Ker pa sem potrebovala nekaj, kamor bi vstavila blazinice za dojenje, da bi zaustavila naval mleka, sem svojega moža poslala v trgovino v lov za pravim modrčkom. Seveda mi nič, kar je prinesel, ni bilo všeč, ker sem imela na začetku zelo občutljive prsi.

Tako imam zdaj doma kolekcijo različnih modrčkov za dojenje. Članek pišem zato, da boste vedele, kaj vse obstaja na trgu (obstaja zagotovo še kaj) in boste v primeru panike lahko svoje partnerje poslale v trgovino z bolj podrobnim opisom. 🙂

Vir fotografije: H&M

Nekaj podobnega najdeš v H&Mu, trgovinah s spodnjim perilom, trgovinah za nosečnice in mame …. Nedrčki za dojenje imajo na naramnicah zaponko, da jo med dojenjem lahko z lahkoto odpneš in podojiš svojega otroka. Ta modrček je podložen oziroma bolj kompakten.

Vir fotografije: Ajatutaja

Modrček s kostjo brez podloge. Pri modrčku moraš paziti, da te ne tišči, saj lahko pride do zamašitve mlečnih vodov. Prav pa je, da ti da dobro oporo.

Vir fotografije: H&M

Če želiš imeti modrček in ga skoraj ne čutiti, lahko vzameš tudi takega, ki ni podložen in brez kosti. Našla sem ga v H&Mu, enega pa celo v Müllerju za smešno nizko ceno.

Vir fotografije: H&M

Od vsega pa najbolj priporočam nakup majice za dojenje. Ta na sliki je iz H&Ma in ima v predelu prsi “topek” oziroma še eno blago, ki nudi oporo prsim, notri pa lahko brez problema daš blazinice za dojenje. Ta majica je čudovita tudi za tiste, ki nedrčkov sploh ne nosijo in jim mleko teče tudi v času, ko ne dojijo ali ponoči. Meni je majica za dojenje všeč še iz enega razloga. Ko dojim v javnosti oziroma, ko pridejo obiski, se ne vidi moj trebušček, pa še križa si ne prehladim. 🙂

Če ti mleko v času ne-dojenja ne teče, verjetno ne boš imela takšnih težav kot jaz. Tudi dojiš lahko s čisto navadnim modrčkom, če se malo bolj potrudiš. Pazi samo na to, da te nič ne tišči in si ne zamašiš mlečnih vodov!

PRIPOROČAMO : Blazinice za dojenje

Še nekaj člankov o nedrčkih za dojenje:

Preberi še

Loading

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.