mama

Ne moti me, da smo si mame različne

Piše: mamica Petra

Ne moti me, da smo si mame različne.

Ne moti me, da se nekatera dekleta odločijo za otroka kasneje in mu zato lahko privoščijo kakšno stvar več, kot mu jo lahko jaz.

Ne moti me, če so drugi otroci oblečeni v designerska oblačila, čeprav tudi moja punčka ni oblečena grdo.

Ne moti me, če ima neka mama voziček po zadnji modi, saj je bil moj rabljen voziček najboljši na tržišču nekaj let nazaj in je še vedno kot raketa, popolnoma ohranjen ter vem, da mi je bil podarjen iz srca.

Ne moti me, ko druge mame objavijo sliko otroka na omrežju, pa čeprav sem računalničarka in vem, kako grozne so lahko zlorabe. Ampak večina otrok na slikah ni nagih ali postavljenih v kakršen koli kočljiv položaj. Jaz sem takih slik vesela, saj vem, da je mama, ki je sliko objavila ponosna, da se njen otrok lepo razvija in zaupa tudi tebi, ki si to sliko videl objavljeno. Če bi bila ta mama paranoična zaradi takih objav, potem nikoli ne bi šla na bazen ali morje oziroma celo v javnost, ker njenega otroka na vsakem koraku lahko slika čudak in s sliko, ki jo je posnel sam, naredi več škode kot z nasmejanim in primerno oblečenim otrokom.

Ne, ne moti me, da smo mame različne. Da različno vzgajamo svoje otroke, jih hranimo po drugih metodah, jih rojevamo na različne načine in v različnih okoljih. Ne zanima me, ali je mama otroka, ki se igra z mojim dojila otroka do 18. meseca ali pa nikoli.

Toliko kot je različnih ljudi na svetu, toliko je različnih mam. In to je lepo. Vse mame na svetu svojim otrokom želimo najboljše in to pomeni, da smo si vsaj v eni stvari vse enotne! 

Preberi še

 4,493 total views,  4 views today

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.