Test nosečnosti

Življenjski načrt

Piše: mamica Ana

Vedno sem si želela biti mlada mamica. 23-ta, so bila moja sanjska leta za prvega otroka. Ko sem bila v četrtem letniku, torej proti koncu študija, Klemen pa v tretjem (še ne toliko pri koncu), sva se začela pogovarjati o otroku. Njemu se je to najprej zdelo prehitro, postavljalo se mu je kup vprašanj, negotovosti (seveda predvsem finančne, saj je bila štipendija najin edini dohodek).

Začela sem akcijo in se pozanimala glede dohodkov, pravic, ki ti kot študentki mamici pripadajo in ugotovila, da država mlade mamice lepo finančno podpira.

Ker študiram razredni pouk, me po koncu študija tudi ne čaka sanjska služba. Pravzaprav sem ugotovila, da te delodajalec verjetno raje zaposli, če že imaš otroka (zanj je to boljše, kot pa da ga želiš imeti v bližnji prihodnosti).

Seveda sva pomislila tudi na konec svobodnega študentskega življenja. Oba se zelo rada potepava in čeprav sva bolj preproste sorte in rada prespiva pod šotorom ali kar v avtu, nama je včasih hudo, ker zaradi finančnih omejitev ne moreva odpeketati prav kamorkoli si želiva (pa ne na drug konec sveta ;)). Tako sva izoblikovala najboljši življenjski načrt – imejva mlada otroke. Zdaj imava čas, a nimava denarja. Ko pa bova starejša, bodo otroci že zrastli in bova imela čas in denar. Takrat se bova samo še potepala. 🙂

K končni odločitvi je verjetno prispevalo tudi to, da sva obiskovala tečaj o naravnem načrtovanju družine. Na vsakem srečanju, sva se morala opredeliti, ali uporabljava to metodo za zaščito, ali za zanositev. In vedno bolj sva se nagibala k drugi opciji.

Kljub temu, da sva vse dobro naštudirala, iskala argumente, pravice, podobne primere (žal nisva poznala nobenega para z otrokom, kjer bi bila oba študenta), nama nihče ni mogel zagotoviti, da nama bo uspelo. A morala sva zaupati.

V začetku junija, sva zagledala tisti +. Pri meni so takrat skrbi izginile, pri Klemenu so se verjetno podvojile. Taki pač smo, povprečje je super. 🙂 Bilo je ravno začetek izpitnega obdobja. Na srečo sem izpite odpisala brez slabosti, a z ogromno metuljčki v trebuhu, ki so delali družbo malemu srčku.

 

Preberi še

Loading

3 thoughts on “Življenjski načrt

  1. Ana Cirnski says:

    Živjo. Zanima me, kje vse lahko najdem informacije o pravicah in financiranju študentskih mamic. Že vnaprej hvala za odgovor in vso srečo pri vzgajanju Klare :).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.