porodnezgodbe

Knjigi, ki ju priporočam ob pripravi na porod

piše: mamica Ana

Kot vsega, je tudi knjig za pripravo na porod prava poplava. Poleg knjig pa seveda še veliko revij, forumov in  facebook skupin, na katerih lahko dobiš veliko informacij o porodu, pripravah, ter seveda najbolj zaželene – izkušnje. Toplo priporočam čim manj forumov oziroma vsega, kar v tebi pusti strah in nemir, namesto miru.
Pred porodom sem bila (in še vedno sem) vključena v facebook skupino, kjer sem dobila veliko koristnih nasvetov za sprotno pripravo (o prehrani nosečnice, pripravi materialnih stvari za dojenčka ipd.).  Iskala pa sem še kaj, kjer bi lahko dobila celosten pogled na porod (bila sem čisto zmedena, ker sem imela veliko informacij, ampak vsaka izmed njih je imela svojega avtorja in bila tako nezdružljiva z drugimi informacijami). Tako sem našla ti dve knjigi, ki ju toplo priporočam:

  1. PORODNE ZGODBEporodnezgodbe V knjigi so zbrane porodne zgodbe slovenskih mamic. Sicer je na tržišču veliko knjig z porodnimi zgodbami, a če niso to zgodbe iz slovenskih porodnišnic, ti te niso prav v veliko pomoč, saj ne veš kaj od napisanega je pri nas sploh mogoče in kaj ne. V knjigi so opisane najrazličnejše zgodbe, ki ti dajo realen pogled v slovenske porodnišnice.
    Več o knjigi si lahko prebereš tukaj.
  1. SKOZI NOSEČNOST Z JEZUSOM skozinosečnostzJ
    Knjiga mi je bila v pomoč že od začetka nosečnosti, ko sem prebirala o razvoju otroka, prehrani nosečnice. Še bolj pa proti koncu, ko sem veliko brala o porodnih fazah, medicinskih posegih, lajšanju bolečin, premagovanju strahu, umirjanju, ter najbolj o duhovni pripravi na porod – v sodelovanju z možem, ter kot pravi že naslov, kako zraven povabiti še Jezusa.
    Več o knjigi si lahko prebereš tukaj.

Preberi še

Loading

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.